Scroll Top

Persbericht: Springer Nature neemt Medidact (onderdeel van Van Zuiden Communications) over

Springer Nature neemt Medidact over
24 april 2018

Springer Nature kondigt vandaag de overname aan van Medidact (onderdeel van Van Zuiden Communications) door haar Springer Healthcare onderdeel. Van Zuiden Communications is een communicatiebureau dat zich richt op de Nederlandse gezondheidszorg. De overname past perfect in de strategie van Springer Healthcare Benelux om te blijven groeien als een toonaangevende dienstverlener van wetenschappelijke communicatie en diensten in de gezondheidszorg.

Springer Healthcare verwerft alle Medidact activiteiten. Een aantal medewerkers van Van Zuiden Communications zal in verband met de acquisitie toetreden tot Springer Healthcare.

Medidact, gevestigd in Nederland, biedt professionele en congresinformatie voor de medische zorgverlener via een portfolio van kranten, websites, video’s, e-mailnieuwsbrieven en apps en richt zich vooral op de specialismen oncologie, hematologie, reumatologie, neurologie, infectieziekten, gastro-enterologie en longziekten. De overname stelt Springer Nature in staat haar succesvolle gespecialiseerde wetenschappelijke communicatieportfolio verder uit te breiden.

Springer Healthcare is al vele jaren actief als zorgverlener voor de gezondheidszorg in 22 landen met ongeveer 500 werknemers. Samen met partners bereikt Springer Healthcare de medische doelgroep met content, congresverslagen, permanente educatie, video’s en communicatieoplossingen.

Juliette Bos, directeur van Springer Healthcare Benelux: “We verwelkomen graag de nieuwe collega’s en klanten. Deze acquisitie vertegenwoordigt een strategische groei voor Springer Healthcare Benelux en zal ons helpen om onze kennis en expertise te verbreden en onze klanten aanvullende innovatieve vormen van dienstverlening aan te bieden. We verheugen ons op de toekomst en de voortzetting van onze samenwerking met de nieuwe collega’s van Medidact en haar klanten.”

Loek van Zuiden, oprichter van Van Zuiden Communications: “Met de overname van Medidact door Springer Healthcare hebben we een partij gevonden waar we vertrouwen in hebben om Medidact-activiteiten te ondersteunen en om onze klanten goede service te blijven bieden.”

Over Springer Healthcare

Springer Healthcare maakt deel uit van de Springer Nature-groep, een toonaangevende internationale onderzoeks-, educatieve en professionele uitgever. Springer Healthcare heeft vier communicatie- en opleidingsmerken met meer dan 40 jaar ervaring in de farmaceutische industrie. Ze zijn specialisten in het leveren van innovatieve medische content en communicatieoplossingen, met producten en diensten, waaronder wetenschappelijke communicatie, medische educatie, marketingprogramma’s en trainingen. Springer Healthcare biedt op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften en doelstellingen van hun klanten. Ga naar www.springerhealthcare.nl.

Voor meer informatie neem contact op met:

Springer Healthcare                  Van Zuiden Communications
Juliette Bos                                  Loek van Zuiden
Directeur Benelux                      Oprichter van Van Zuiden Communications
030-6383744                               06 52351645
Juliette.bos@springer.com      lvz@mecosud.nl